0
0,00 Ft
A kosár üres!
Termék frissítés
megrendelés

Versenyszabályzat

 

Útvonal

A Dynafit Lynx Trial a Szent Jakab Zarándok Egyesület által rendezett hegyi terepfutóverseny. A verseny 4 távon zajlik (110 km, 87 km, 43 km, 24 km), egyéniben és váltóban. Részletek

A rajt és a cél egyaránt a Nógrádi várban lesz.

A verseny minden távja erdei utakon, jelölt turistaösvényeken vezet, amelyet a verseny előtt a szervezők kellőképpen kijelölnek. Minden versenyző köteles a hivatalos útvonalat követni, a bírók utasításait figyelembe venni.
A kijelölt útvonalról való letérés időbüntetést vagy kizárást vonhat maga után. Az időbüntetés mértéke 15 perc és 1 óra között lehet, a büntetés mértékét a versenybírók határozza meg.

Részvétel

A legrövidebb távon csak 12 év fölötti, a félamaratoni távon csak 14 év feletti, maratononi és a martonnál hosszabb távokon csak olyan 16 év fölötti személyek vehetnek részt, akik egészségileg képesnek tartják magukat egy hosszabb erőfeszítésre.
A maratonon és a maratonnál hosszabb távon, csak azon 16-18 év közötti fiatalok vehetnek részt, akiknek hivatalos gyámja (szülő) írásbeli beleegyezését adja a részvételhez. A beleegyezést írott formában egy személyi igazolvány másolattal (nevező és gyám) együtt kell nevezéskor a szervezőknek átadni, a fent említett személyek aláírásával.
Mindegyik táv esetében minden résztvevő egy felelősségnyilatkozatot köteles aláírjon, amelyben kijelenti, hogy a szabályzatról tájékoztattuk, megérti és elfogadja az egészségi, jogi vagy bármi egyéb kockázatot, amely a Dynafit Lynx Trail versenyen való részvétellel jár.
A rajt helyszínén, a nevezés érvényesítése személyi igazolvány felmutatásával lehetséges. Abban az esetben, ha valaki nem tudja ilyen módon igazolni személyazonosságát, az illető részvételtől való eltiltását eredményezi!
A szervezők fenntartják a jogot, hogy megtilthatják azon versenyzők indulását, akik alkohol, drog vagy egyéb pszichoaktív szerek hatása alatt állnak, akiknek jelentősen, látható módon megváltozott egészségi állapotuk, akik fizikai esetleg szellemi kimerültségtől szenvednek vagy nem megfelelő felszerelésük!

Időmérés, ellenőrzés

Az időmérés elektronikusan, chip segítségével történik.
A rendezők fenntartják a jogot, hogy a verseny itinerében magadott ellenőrzőpontokon túl bárhol a verseny útvonalán előre be nem jelentett pontot állíthatnak fel, ahol ellenőrizhetik a versenyzők áthaladását és kötelező felszerelését.
A rajtszámot a versenyző köteles jól látható helyen – elöl a mezen vagy nadrágon – viselni a verseny végéig.

Korcsoportok, kategóriák

A félmaraton esetén:
Férfi 14 – 40 év; 40+
Női 14 – 40 év; 40+

A maraton és a maratonnál hosszabb távok esetén :
Férfi 16 – 40 év; 40+
Női 16 – 40 év; 40+

Váltóban: női-, férfi- és vegyes

Minden kategória első három helyezettje díjazásban részesül. Azon versenyző lesz győztesnek kihirdetve, aki a legrövidebb időn belül teljesíti a kijelölt teljes távot, amelyre nevezett.

Felszerelés

 

FelszerelésUltramaratonDupla maratonMaraton/-váltóFélmaratonMinimaraton
Fényképes igazolvány
Működőképes mobiltelefon
Élelem (minimum két energia szelet vagy zselé a startnál)      
Saját pohár
Minimum fél liter folyadék tárolására alkalmas tartály vagy kulacs
Működőképes fejlámpa tartalékelemekkel      
Hosszú ujjú felsőruházat éjszakára    
Napsapka
Naptej
Készpénz

Jelmagyarázat:  - Kötelező - Ajánlott

A kötelező felszerelést a rajtzónában, illetve az ellenőrzőpontokon a rendezők bármikor kérhetik!

Technikai gyűlés

A technikai gyűlés 2018. augusztus 3-án pénteken este 20:00 és 20:30 között, és 2018. augusztus 4-én szombaton, a rajt előtt lesz megtartva.

Rajt

A rajtzónába történő belépés csak a belépő kapukon keresztül lehetséges!
A rajtzónába történő belépéskor ellenőrzik a felszerelést és feljegyzik a versenyzőt a rajtlistára. Azok, akik nem szerepelnek az előzetes regisztrációs listán, nem léphetnek a rajtzóna területére. Azok a versenyzők, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek, de a rajtlistán nem szerepelnek, a rendezőség nem megjelentnek nyilvánítja, így az illető nevét nem szerepelteti az eredménylistán.
A rajtzónába történő belépés után a versenyzők a rajtig már nem hagyhatják el azt.
A rajtkapu 10 percig lesz még nyitva a hivatalos rajt után, így azok, akik lemaradtak a tömegrajtról, ebben a 10 percben még indulhatnak, de erről kötelesek értesíteni a szervezőket. Akik ezután indulnak, már nem lesznek rangsorolva.

Ellenőrző- és frissítőpontok

Az útvonalon ellenőrző- és frissítőpontok lesznek, amelyek megfelelően és jól látható módon ki lesznek jelölve. A frissítőpontokon víz, izotóniás és üdítő italok (pl. kóla), banán, narancs, citrom stb. lesz kihelyezve, amelyet az önkéntesek kínálnak majd és amelyből a versenyzők kedvükre fogyaszthatnak.

Váltópontok

A csapatok tagjai kizárólag csak a váltópontokon cserélhetnek! A csapattagok kiszállításáról a rendezők gondoskodnak, de az egyénileg szervezett kiszállítás is engedélyezett.

Szurkolók

A szurkolók és hozzátartozók verbálisan buzdíthatják a résztvevőket, abban az esetben, ha betartják a közlekedési szabályokat, tiszteletben tartják a bírók utasításait és nem akadályozzák a verseny lefolyását.
Bármilyen külső segítség (szurkolótól, nézőtől, hozzátartozótól) büntetést von maga után, ez alól kivételt képez az elsősegélynyújtás, illetve a frissítőpontoknál nyújtott hivatalos frissítésen felül történő frissítés.
A versenyzők közötti segítség a frissítőpontokon kívül is megengedett élelem, víz, felszerelés és elsősegély formájában.
Bármely álló vagy mozgásban levő szállítási eszközből nyújtott segítség tilos!!!

Kizárás

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy kizárják versenyből azokat a résztvevőket, akik:

 • a rajtszámot elveszítik, módosítják, illetve nem vagy rossz helyen hordják
 • ellenőrzőpontot kihagynak
 • versenybírói felszólításra nem állnak meg
 • letérnek a kijelölt útvonalról (pl. rövidítenek)
 • hiányzik valamelyik kötelező felszerelésük
 • bármilyen közlekedési eszközt igénybe vesznek a verseny ideje alatt
 • a frissítőpontokon kívül bármilyen külső segítséget (kivéve elsősegély) igénybe vesznek
 • szemetelnek, vagy felszerelésüket a pályán hagyják
 • doppingolnak
 • nem megfelelően (pl. agresszíven) viselkednek más versenyzőkkel, a szervezőkkel vagy a helybeliekkel szemben
 • nem tartják be a közlekedési szabályokat
 • kicsúsznak a szintidőből

Kizárás esetében a nevezési díj nem megtéríthető!

Verseny feladása

Abban az esetben, ha a résztvevő a verseny feladása mellett dönt, köteles a legközelebbi ellenőrzőpontnál feladási szándékát bejelenteni és a szervezőktől kapott utasításokat követni.
A köztes időlimit lejárta után a verseny folytatása csak saját felelősségre lehetséges. Ilyenkor a szervezők nem garantálják a további jelzések, önkéntesek és ellenőrzőpontok jelenlétét. A rendezők a versenyzőt versenyen kívülinek nyilvánítják.

Óvás/Fellebbezés

Bármely versenyző fellebbezhet más versenyző ellen, aki nem tartotta be a verseny szabályokat vagy a hivatalos szervek utasításait. A fellebbezést 10000 forint illetékkel együtt a verseny központban a célba érés után, de legkésőbb 15 perccel az eredmények kihirdetése előtt a szervezőknél kell letenni. Az elbírálás legkésőbb egy órán belül megtörténik. Ha a fellebbezést a szervezők elfogadják, a 10000 forint illetéket visszatérítik.

Útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezőség fenntartja a jogot a pálya módosítására (az időjárás, valamint a pálya minőségének függvényében) vagy a verseny leállítására szélsőséges viszonyok esetében. Az útvonalon történő bárminemű módosítás a megfelelően ki lesz jelölve és legkésőbb a verseny előtti napon a technikai gyűlésen kihirdetésre kerül.
Abban az esetben, ha verseny valamilyen okból leállításra kerül, a rendezők az utolsó ellenőrzőponton érvényes áthaladási sorrendet veszik alapul a rangsorolás kialakításánál.
Szélsőséges időjárás vagy egyéb extrém esemény esetén a rendezőség módosíthatja a verseny időpontját, a rajt és a cél helyét vagy törölheti a versenyt.

Média

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

Egyebek

A verseny ideje alatt a közutakon a forgalom nincs lezárva, ezért egy rövid szakaszon találkozhatnak járművekkel, járókelőkkel. Ez maga után vonja a közlekedési szabályok szerinti helyes magatartást.
Egy elsősegély pont lesz a pályán, ahol sürgősség esetén az orvosi ellátást a rendezőség fogja biztosítani.
Ugyanakkor a szervezők az egyéni felelősség nyilatkozatban foglaltak alapján nem felelnek semmilyen balesetért vagy sérülésért, amely a DYNAFIT LYNX TRAIL-en való részvétel során történt.

A verseny összes indulója köteles betartani a versenyszabályzatban lefektetett alapelveket!